Teken de petitie

Word ook palingsupporter!

Teken de petitie, met jouw hulp maken we een vuist in Den Haag en Brussel.

Wil je lezen waarvoor je tekent? Klik dan hier.

Word ook palingsupporter!

Teken de petitie, met jouw hulp maken we een vuist in Den Haag en Brussel.

Wil je lezen waarvoor je tekent? Klik dan hier.

Wie wint de Palingprijs?

Wie creëert een palingparadijs en wint de palingprijs?

Met andere woorden: welke waterbeheerder zorgt voor het beste leefgebied voor de aal? Bij RAVON belonen we het waterschap dat écht hart voor de paling heeft met een award. De uitslag is te zien op ons PalingPrijs webinar op 24 juni!

De toestand van de paling is kritiek. Dat komt onder meer door de vele hindernissen die we in onze wateren hebben aangelegd. Stuwen, sluizen, dammen en gemalen zorgen dat de paling maar al te vaak voor een dichte deur staat.

Palingvriendelijkheid

Waterbeheerders spelen een grote rol in het verbeteren van de waterwegen voor de paling. RAVON gaat de waterschappen op hun palingvriendelijkheid beoordelen. We kijken onder meer waar de meeste passeerbare knelpunten zijn gemaakt en wie de meeste maatregelen neemt. Dat checken we met een analyse (GIS) van alle waterwegen, tot op sloot- en beekniveau. We beginnen waar de aaltjes ons land inzwemmen en kijken dan vanuit palingperspectief naar de rest van de route.

Tools voor waterbeheer

Waarom reikt RAVON daarvoor tijdens het PalingPrijs webinar deze award uit? We willen waterbeheerders slimme tools in handen geven om waterverbindingen te herstellen. Ieder waterschap ontvangt een uitgebreide analyse met aanbevelingen en verbeteringen voor het gebied. Dat is sowieso winst dus! En betere kansen voor de volgende keer, want slimme waterbeheerders denken aan de toekomst.

Meld je aan voor ons PalingPrijs webinar

Op 24 juni a.s. vindt het PalingPrijs webinar plaats, met lezingen over vispassages, vismigratie, unieke onderwater-filmbeelden en natuurlijk de uitreiking van de prijs, voor de waterbeheerder die het hardst heeft gewerkt aan het bereikbaar maken van het leefgebied van de paling. 

Naar het programma

Meld je aan voor het webinar

Meer informatie over het onderzoek

pttp-deelcampagnes-illustraties1b-palingprijs-1.png