Teken de petitie

Word ook palingsupporter!

Teken de petitie, met jouw hulp maken we een vuist in Den Haag en Brussel.

Wil je lezen waarvoor je tekent? Klik dan hier.

Word ook palingsupporter!

Teken de petitie, met jouw hulp maken we een vuist in Den Haag en Brussel.

Wil je lezen waarvoor je tekent? Klik dan hier.

paling-toeter.svg

Red ons,
we
verzuipen

Een campagne als reddingsboei

Waarom doen we dit? Simpel: de paling kan het niet alleen! Als wij niks doen, verdwijnt ie. En dan missen we een van de meest bijzondere vissen die er rondzwemmen.

eel-scarf-reverse.svg

Ons doel

We willen zoveel mogelijk handtekeningen op onze petitie, om te beginnen. We willen dat iedereen weet hoe slecht het met de paling gaat. Want dan ga je andere keuzes maken. Hoe meer handtekeningen, hoe groter de druk op de politiek. De landen van de Europese Unie hebben afspraken gemaakt om de paling te steunen. Bijvoorbeeld door de illegale vangst en handel tegen te gaan. En door oplossingen te verzinnen om palingen veilig langs sluizen, dammen en waterkrachtcentrales te leiden. Maar of de landen de afspraken nakomen, wordt onvoldoende gecontroleerd.

De paling staat 0-7 achter

eels-with-sign.svg

Wat doen we met de petitie?

Als we alle handtekeningen verzameld hebben, gaan we die op een ludieke manier dit najaar aanbieden aan de politiek in Den Haag en Brussel. We willen hiermee duidelijk maken dat de paling koppie onder gaat. We kunnen hem pas écht helpen als alle Europese landen dezelfde maatregelen nemen. Wil je weten hoe en wanneer we de petitie aanbieden, meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Dankjewel, Postcode Loterij!

Deze campagne is mogelijk dankzij een donatie van de Nationale Postcode Loterij. De campagne is een initiatief van twee partijen: Stichting RAVON en de Good Fish.

ravon-logo-wit-rgb.svg

RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) is een kennisorganisatie die zich bezighoudt met het onderzoeken, adviseren en beschermen van reptielen, amfibieën en vissen. Dat doen we samen met donateurs en een groot netwerk aan vrijwilligers.

Meer over RAVON

logo-good-fish-foundation.svg

Good Fish wil dat Nederland 100% GOOD FISH eet. Vis die is gevangen of gekweekt zonder milieuschade. We doen een appel op de hele keten, van producent tot horeca, van supermarkten tot consument. Zo willen we de duurzame en verantwoorde visserij en visteelt bevorderen.

Meer over Good Fish